Als je volgende checklist bijhoudt dan ben je altijd veilig op het werk!

Met deze checklist is het goed om te weten dat als je nieuw bent in het magazijn, al deze regels uitgebreid met je worden besproken. Dat betekent dat ze nog lekker fris op je netvlies zitten. Dus je ziet dat iemand zich niet aan de regels houdt? Zeg er iets over of vraag ernaar. Zo help je direct mee om de veiligheid hoog te houden zowel voor jezelf als voor je collega’s. Dit is belangrijk om in acht te nemen:

Veiligheid begint bij jou als medewerker. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat alle regels worden nageleefd. Dit is niet alleen de verantwoordelijkheid van teamleiders of management. Laten we het samen doen. Zorg er dus voor dat je altijd op de hoogte bent van alle regels.

Veiligheidsinstructies krijgen altijd veel aandacht tijdens de opleidings- en introductieperiode, let dus goed op in deze tijd!

Zorg ervoor dat er altijd fysieke veiligheidsinstructies met pictogrammen en waarschuwingen aanwezig zijn in het magazijn (op de vloer of muren).

Spring gewoon niet op de truck!! Tenzij je natuurlijk een certificaat hebt ­čśë Er staan heel veel leuke machines op voorraad. Ze maken jouw werk gemakkelijker!

Helm op! Draag een helm en andere speciale wekkleding veiligheidsschoenen, handschoenen, veiligheidsbril, maskers) om de werkveiligheid te waarborgen.

Ken een gezonde en veilige magazijncode.

Waarom is magazijnbeveiliging zo belangrijk?

Als je in een magazijn werkt, zijn er regels om elke dag zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen. Zowel je nieuwe werkgever als het Tempo Team vinden het erg belangrijk dat je de eerste dag geen problemen hebt… Het liefst ook niet na de eerste dag!

5 standaardregels die gelden in elk beveiligingsmagazijn

Als je gaat werken in een magazijn, merk je dat overal waar je kijkt regels en labels hangen. Dit is voor uw veiligheid, maar het kan veel zijn. Om het je wat makkelijker te maken dachten we: laten we ze even overzichtelijk voor je op een rijtje zetten. Dan kun je al vals spelen en een voorsprong krijgen!

Speciale loop- en rijpaden: zoals je je kunt voorstellen moet het magazijn logisch ingedeeld zijn; je werkt in de logistiek. Dit voorkomt onnodige aanrijdingen en ongevallen. Dus loop over de trottoirs en rijd de opritten af!

Materialen: natuurlijk zijn de materialen die je in je inventaris gebruikt ook belangrijk. Pas dus op voor ze! Van veiligheidsschoenen tot helmen. Blijf ze checken. En heb je het gevoel dat iets niet meer veilig is? Geef dat dan door aan je teamleider! Denk bijvoorbeeld aan de opbergplanken zelf. Het is ook materieel!

Lay-out: Het is erg belangrijk om alles op de juiste plek in het magazijn te hebben. Zo weet iedereen wie te vertrouwen is. Heb je de lift gebruikt? Parkeer hem weer in de daarvoor bestemde ruimte. Koel is koel!

Eigendomsbeveiliging: beveiligingsregels voor elke kamer (niet alleen het magazijn) zijn duidelijk aangegeven. Zoals brandveiligheid en vluchtroutes. Zorg ervoor dat je ze bekijkt voordat je ergens heen gaat.

Mooi opgeruimd en Netjes: Behoorlijk voor de hand liggend, maar toch het vermelden waard, dachten we! Een rondslingerende doos kan ongelukken veroorzaken. Je mag dus verwachten dat alles een vaste plek krijgt en alles wordt schoongemaakt. Laat de hamer of het mes dus niet zomaar rondslingeren, maar maak alles goed schoon. Zo kan iedereen veilig door het magazijn lopen!

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,995FansLike
3,913FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles