Veiligheid bij afdeling transport en logistiek

Transport en logistiek is een groot en veelzijdig vakgebied. Volgens Nederlands arbeidsinspectie ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid de industrie biedt werk aan zo’n 380.000 werknemers in verschillende beroepen: van kapitein in de binnenvaart tot vrachtwagenchauffeurs in binnen- en buitenland, heftruckchauffeurs in magazijnen tot bagage afhandelaars op de luchthaven of conducteurs op treinen.

De transport- en logistieke sector is een risicovolle sector. In 2017 is de Arbeidsinspectie gestart met een programmatische aanpak. Het Programma Transport en Logistiek streeft naar een eerlijke transport- en logistieke sector zonder oneerlijke concurrentie tussen werkgevers en verdringing van werknemers door onderbetaald, illegaal werk, arbeidsuitbuiting en/of gebruik van schijnpanden.

In dit programma bestrijdt de Arbodienst samen met andere toezichthouders (waaronder de Inspectie Leefomgeving en Transport en de politie) transportbedrijven die de regels overtreden. De Keuringsraad is actief op het gebied van wegvervoer, binnenvaart en pakket- en koeriersdiensten.

Zelfcontrole: check zelf Met

kunt u als werkgever controleren of het beleid en de werkwijze van uw bedrijf op orde zijn. U bekijkt uw bedrijf als inspecteur van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Je hebt een idee van wat goed gaat en waar het beter kan. Ontvang tips en begeleiding om te zorgen voor een eerlijke, gezonde en veilige werkomgeving voor uw werknemers. Zo voorkom je veel commentaar van de Arbeidsinspectie.

  • Zelfcontrole Eerlijk werk

Zelfcontrole Gezond en veilig werk

Klantverantwoordelijkheid

Klanten hebben een belangrijke verantwoordelijkheid om eerlijk werk te garanderen. Zij kunnen hiervoor aansprakelijk zijn op grond van de False Structures Act. Bijvoorbeeld als mensen illegaal werken of onderbetaald worden. De beroepsverenigingen EVO en TLN hebben een keurmerk ontwikkeld waarmee klanten kunnen zorgen voor eerlijk werk in hun keten.

Veiligheid van personeel

Zorg dat werknemers alle regels en risico’s op het werk kennen, zoals het dragen van veiligheidsschoenen. Veiligheidsschoenen, ook wel werkschoenen genoemd, zorgen voor het voorkomen van bepaalde arbeidsongevallen, zoals het verwonden van de tenen of het trappen op een scherp voorwerp.

Werkschoenen bestellen

Related Articles

Duurzame raamdecoratie voor in huis

Steeds meer mensen besteden meer aandacht aan duurzaamheid bij het inrichten van hun huis. Duurzaamheid wordt echter vaak over het hoofd gezien bij het...

Wat is de beste raamdecoratie?

Gordijnen (nemen ruimte in, maar geven tegen een normale prijs direct sfeer. Rolgordijnen in raamkozijnen zijn mooi en nemen weinig ruimte in. Jaloezieën zijn...

Veiligheid bij afdeling transport en logistiek

Transport en logistiek is een groot en veelzijdig vakgebied. Volgens Nederlands arbeidsinspectie ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid de industrie biedt werk aan zo'n...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,995FansLike
2,507FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles

Duurzame raamdecoratie voor in huis

Steeds meer mensen besteden meer aandacht aan duurzaamheid bij het inrichten van hun huis. Duurzaamheid wordt echter vaak over het hoofd gezien bij het...

Wat is de beste raamdecoratie?

Gordijnen (nemen ruimte in, maar geven tegen een normale prijs direct sfeer. Rolgordijnen in raamkozijnen zijn mooi en nemen weinig ruimte in. Jaloezieën zijn...

Veiligheid bij afdeling transport en logistiek

Transport en logistiek is een groot en veelzijdig vakgebied. Volgens Nederlands arbeidsinspectie ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid de industrie biedt werk aan zo'n...

Als je volgende checklist bijhoudt dan ben je altijd veilig op het werk!

Met deze checklist is het goed om te weten dat als je nieuw bent in het magazijn, al deze regels uitgebreid met je worden...

5x de mooiste kleuren voor plisségordijnen

Wil je plisségordijnen kopen, maar weet je nog niet wat de mooiste kleur is? Welke kleur is het beste voor geverfde muren? Plisségordijnen zijn...